Пеп: Няма как да изкарваме 90 невероятни минути срещу водещите отбори

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола не смята, че неделното градско дерби с Манчестър Юнайтед ще определи посоката на сезона за клуба, но предпочита да не търпи поражение както миналата година от същия противник. През април “небесносините” водеха с 2:0 до почивката, но през втората част “червените дяволи” вкараха три гола и стигнаха до обрат с 3:2. Сега Сити е начело в класирането с 29 точки, докато градските им съперници са 7-и с 20."Ние трябва да играем добре. Ако играем добре, то тогава имаме шансове да спечелим. Нали не си представяте, че излизаме с идеята да изкараме невероятни пълни 90 минути срещу топ-отборите”, заяви Гуардиола по време на днешната си пресконференция.''През миналата година играхме добре 75 минути, но само за някакви си 15 Юнайтед намери достатъчно време, за да създаде шансове и да ни победи. Когато топката е в тях, те могат да създават много шансове, защото са пълни с невероятни таланти”, добави Пеп.И двата отбора влизат в дербито в добра форма. Юнайтед има три поредни победи, а домакините навъртяха 11 последователни мача без поражение във всички турнири. Гуардиола гледа само напред, но но не смята, че неделното дерби ще има кой знае какво отношение към титлата.''Ние сме в месец ноември, така че може би мачът на “Олд Трафорд” през март ще има много по-голямо значение. Разбира се, ние сме в добра форма, както и Юнайтед. Това е едно голямо дерби, всяко негово издание е специално”, допълни испанецът.

Бившият наставник на Барселона не се притеснява от публикациите за нарушаване на финансовия феърплей от страна на ръководството, както и за евентуални последици: “Ако има нещо нередно, ние ще бъдем наказани. ФИФА или УЕФА трябва да кажат, че грешим. Ако сме се объркали, ще го приемем, но слушам какво ми казват от клуба и им се доверявам".

Tвърденията за такива нарушения идват от публикации във "Football Leaks", които са базирани на мейли, договори и презентации.

Още от Футбол свят

Виж всички