Втора поредна титла в колекцията на Джеймс Уейд

Джеймс Уейд записа втора поредна ранкинг титла от телевизионен турнир на PDC (Професионалната дартс корпорация) в рамките на две седмици. След като миналия уикенд стана Европейски шампион по дартс, сега "Машината" спечели и финалите на Световните серии по дартс във Виена. 35-годишният англичанин надигра на финала Майкъл Смит с 11:10 лега и си заслужи чек на стойност 50 хил. паунда.Пътят на Уейд към короната започна още от квалификациите, където той надигра с 6:3 Рос Смит. Последваха победи над Менсур Сульович (6:3) на 1/8-финала, Джеймс Люис (10:5) на 1/4-финала и Реймънд ван Барневелд (11:2) на 1/2-финала.

След това дойде и сблъсъкът с Майкъл Смит на финала, който се оказа изключително драматичен. Уейд бе този, който имаше инициативата още от началото, но Смит не му позволяваше да се откъсне с много и постоянно дишаше във врата му.

Все пак "Машината" получи шанс пръв да стигне до победата, но пропусна две хвърляния за мача при резултат 10:9 в своя полза. В решаващият 21-и лег Смит бе този, който започна по-силно и пръв стигна до шанс за затваряне, но и той пропусна пет поредни дартса за мача, което позволи на Уейд да навакса изоставането си и да стигне до чекаут зоната, където с хвърляне по двойно 18 да реши всичко в своя полза.

Уейд завърши мача със среден резултат от 97,00, срещу 99,09 на противника му. Голямото предимство на "Машината" бе при чекаутите, където точноста му бе 52,38% срещу 37,04% на Смит. Иначе и двамата хвърлиха по 5 максимума, а Смит може да се похвали и с максемален чекаут от 170 точки.

Това е общо 10-ата ранкинг титла за Уейд в кариерата му и втора за настоящия сезон, който се очертава доста успешен за него, след като през последните три години той не взе нито един трофей.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти