Олимпийска шампионка по фигурно пързаляне от Канада страда от депресия

Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Габриел Дейлман (Канада) има сериозни здравословни проблеми. Канадката разказа в профила си в "Инстаграм", че страда от депресия и психично разстройство. Дейлман спечели олимпийската титла отборно с тима на Канада на Игрите в Пьончан 2018, а освен това е бронзова медалистка от световното първенство в Хелзинки 2017 при жените.

"Тревога и депресия - това е ужасно. Особено в моя вид спорт това се усложнявам милион пъти. Мисля си, че няма да мога да се справя с това. Отдалечавам се от хората, особено близките ми. При депресия вие се изолирате от всичко, не искате да говорите с никого, искате да сте сам. През цялото време плача. Има дни, когато не мога да стана от леглото или се нахвърлям на хората без причина, защото не мога да контролирам емоциите си. Не разбирам какво се случва с мен", разказва Дейлман.

"Най-лошото е, че всичко се променя всеки ден. Никой не може да предположи как се чувстваш. Освен всичко това не съм способна да продължа образованието си, имам проблеми и с храненето. Всеки ден имам проблеми със самочувствието, не виждам истинската красота. С ужас разказвам тази история", написа още канадката.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти