Сергей Устюгов взе убедителна победа във втория старт от "Тур дьо ски"

Руснакът Сергей Устюгов спечели състезанието на 15 километра свободен стил в Тоблах, втори старт от веригата "Тур дьо ски" и с това излезе на второ място в общото подреждане в надпреварата.

Устюгов показа фантастично ски бягане, подобно на това на сънародничката си Наталия Непряева, която по-рано днес спечели при дамите, като така се оформи руски дубъл в интервалните стартове. Руснакът финишира за 30:34.1 минути, като остави на 12.2 секунди зад себе си норвежеца Симен Крюгер и на 21.9 секунди друг руснак - Александър Болшунов, допълнил челната тройка. Малко зад тях се наредиха Андрей Мелниченко (Русия), Дидрик Тьонсет (Норвегия) и Климент Парис (Франция).

В подреждането във веригата "Тур дьо ски" води Болшунов с общо време 32:29.2 минути, следван на едва 6 секунди от Устюгов и на 10.3 секунди от норвежеца Йоханес Клаебо, който в днешния ден завърши на 12-о място с пасив от 48.6 секунди спрямо победителя Устюгов. Болшунов е лидер и в общото класиране за Световната купа с 444 точки, пред Емил Иверсен (Норвегия) с 379 и Клаебо с 352.

В дистанционните стартове първата позиция е за представителя на Норвегия Мартин Сундби с 242 точки, пред Болшунов с 204 и норвежеца Сюр Рьоте със 183. Следващият старт от веригата е на 1 януари, вторник, в швейцарския курорт Вал Мюстаир, като тогава състезателите ще участват в дисциплината спринт.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти