DTM обяви нов календар за 2020

Немският шампионат за туристически автомобили (DTM) публикува своя обновен календар за сезон 2020, който бе силно забавен от коронавирус пандемията. Както бе обявено по-рано, сезонът ще започне на единственото улично трасе в шампионата „Норисринг“ на 10 и 12 юли, като се чака крайното одобрение на немските власти за провеждането на кръга.

След визитата си в Нюремберг керванът ще се отправи към Ардените и легендарната писта „Спа“ на 1 и 2 август, като белгийското трасе ще домакинства на шампионата за първи път от 2005 година насам, когато победата грабна двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен. „Спа“ не бе включена в първоначалния календар на шампионата, но трудностите, породени от пандемията, доведоха до нейното включване с цел провеждането на възможно най-много стартове.

Третият и четвъртият кръг от шампионата ще се проведат на „Лаузицринг“ съответно на между 14-16 и 21-23 август, а след тях шампионатът ще посети катедралата на скоростта, „Ассен“ в Нидерландия“ в първия уикенд на септември.

Само седмица след визитата си в ниската земя шампионатът ще се пренесе в планината Айфел за два поредния уикенда на „Нюрбургринг“, първият от които ще е по „Гран При“ конфигурацията на трасето, докато вторият по спринтовата, която традиционно се използва от шампионата.

През октомври DTM отново ще посети Белгия, но този път домакин ще е пистата „Золдер“, която ще приеме два кръга съответно между 9-11 и 16-18, преди сезонът да приключи на „Хокенхайм“ между 6 и 8 ноември.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти