Първо голямо баскетболно първенство се завръща този уикенд

Бундеслигата на Германия ще бъде първото голямо баскетболно първенство, което се подновява. Това ще стане този уикенд в Мюнхен с участието на 10 отбора, които ще изиграят минитурнир за определяне на шампиона, който трябва да завърши до 28 юни.
Програмата на 4-седмичния турнир предвижда провеждането на до 34 мача в "Ауди Дом", а всички отбори ще бъдат поставени под стриктна карантина в този период.

"През следващите четири седмици ще има само футбол и баскетбол в Германия. Това е голяма възможност за нашия спорт да покаже колко чудесен е той", каза президентът на шампиона лидер в класирането Байерн - Херберт Хайнер.

Десетте участващи тима ще бъдат разделени в две групи по пет. Отборите от всяка от двете групи ще срещнат съперниците си по веднъж, след което първите четири от всеки поток се класират за четвъртфиналите. В елиминациите ще се играят по два мача, в които от значение ще бъде общият резултат.

"Работихме с месеци, за да създадем условия, при които да можем да продължим първенството. Наистина съм любпитен какво ще стане и очаквам старта с нетърпение", каза Гунар Вьобке, изпълнителен директор на отбора на Фрапорт Скайлайнърс от Франкфурт.

По време на турнира играчите ще бъдат отделени от външния свят, в това число и от семействата си, а всеки клуб получи право да се подсили с до двама нови баскетболисти за остатъка от шампионата.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти