Севиля шокира Краснодар с ранни голове, но "биковете" продължават напред (видео)

Отборът на Севиля разби 3:0 с Краснодар като домакин в мач от последния кръг на груповата фаза на Лига Европа. По този начин тимът от Андалусия зае първо място в крайното класиране в Група "J" и продължава в следващата фаза. Васим Бен Йедер изведе севилци напред в 5-ата минута, а пак той бе точен за 2:0 в 10-ата. Евер Банега направи резултата 3:0 с гол от дузпа в 49-ата минута, а това попадение се оказа и последно в срещата. Кристиан Рамирес от Краснодар получи червен картон за игра с ръка в 48-ата минута.
Севиля събра 12 точки, а с толкова е и Краснодар на втората позиция. "Биковете" трябва да благодарят на турския Акхисарспор, който не се даде на Стандард (Лиеж). Двубоят между тези два тима завърши при резултат 0:0 и Стандард остана трети с 10 точки. Акхисарспор е четвърти с едва 2 точки.

 

 

Още в 5-ата минута испанците излязоха напред в резултата. Васим Бен Йедер наказа неразбирателство в отбраната на гостите. Играч на Краснодар върна топката към стража Станислав Крицюк, който не я изрита напред по най-добрия начин, друг футболист на руския тим бе притиснат от състезател в бяло и в крайна сметка кълбото се озова в Бен Йедер. Той изигра блестящо ситуацията и реализира попадение.Броени минути след попадението на Бен Йедер руснаците можеха да изравнят резултата, но това не се случи. Иван Игнатиев получи дълъг извеждащ пас в наказателното поле на домакините. Той овладя добре топката на гърди, успя да си я нагласи така, че да стреля, но шутът му бе неточен. СЕВИЛЯ - КРАСНОДАР 3:0 1:0 Бен Йедер (5) 2:0 Бен Йедер (10) 3:0 Банега (49-дузпа) МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА НА МАЧА КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти