Фетел няма да променя подхода си заради Леклер

Пристигането на Шарл Леклер във Ферари няма да промени основното правило, което Себастиан Фетел прилага към всеки свой съотборник – да го победи на пистата. През последните няколко години четирикратният световен шампион се радваше на безпроблемно партньорство с Кими Райконен, тъй като и двамата говорят открито и без заобиколки.

Нещата, обаче, може и да се променят с идването на младия монегаск. Много Ф1 експерти прогнозират, че Леклер ще затрудни максимално Фетел на пистата, и че може дори да се превърне в предпочитания пилот на Скудерия – роля, която Себ си беше извоювал.

"Хармонията между мен и Кими показваше, че не си губехме времето с разни неща" каза Фетел пред швейцарската преса. "Всеки е различен, така че ще видим как ще потръгнат нещата между мен и Шарл. Той е добро момче и Ферари е огромен шанс за него".

"Основното правило си остава непроменено – винаги искаш да победиш другия".

Фетел е наясно срещу какво ще се изправи през следващата година, защото вярва, че младият му съотборник е много талантлив. Той се надява, че двамата ще могат да донесат титлата в Маранело през2019.

"Ясно е, че с Шарл сме на различен етап в кариерата, но и двамата искаме едно – Ферари да е на върха".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти