Футболният Левски ще подкрепи баскетболистите срещу Ирони Нес Циона

Футболистите на Левски обещаха да подкрепят своите колеги от баскетболния отбор на сините в първата им битка от втория етап на ФИБА Къп. Европейският поход на „Левски Лукойл“ продължава тази сряда в столичната зала „Универсиада“ от 19:00 часа срещу израелския „Ирони Нес Циона“. На трибуните се очакват играчи от първия отбор на ПФК Левски.

Капитанът Иван Горанов и голмайсторът на „сините“ през сезона Станислав Костов лично заявиха присъствие в сряда вечер пред част от баскетболистите на Левски. Горанов и Костов се запознаха с капитана на баскетболния тим Асен Великов и близнаците Деян и Калоян Иванови по време на „Синята Коледа“, организирана от сините привърженици от Тръст Синя България.

На събитието, което традиционно се провежда преди коледно-новогодишните празници в клуб „Сити Стейдж“, те не само си поговориха, но си дадоха обещание да се подкрепят по-често. Баскетболистите на Левски често могат да бъдат забелязани в сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ в домакинствата на футболния тим. Футболистите също неведнъж са присъствали в баскетболната зала, за да викат за своите колеги. Великов и братята Иванови, както и тийм мениджърът Веселин Веселинов, старши треньорът Константин Папазов и президентът Тодор Стойков се включиха и в благотворителната инициатива, която съпътства традиционно „Синята Коледа“. Те дариха за каузата „Левски Европейски“, с която от Тръст Синя България през 2019-та ще изпратят републиканските шампиони в елитната група U15 - Левски набор 2003 с треньор Красимир Петров, на силен международен турнир в Холандия. Там малките левскари ще имат шанс да премерят сили с школи на водещи отбори като домакина Твенте, Фейнорд, Борусия Дортмунд и други.

Събраната сума само в първия ден от камапинята е 935 лева!            

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти