България и Гърция откриват Евроволей 2019

Националите на България и Гърция откриват европейското първенство на 12 септември. Двубоят помежду им започва в 15:15 часа и е първи за надпреварата. 

На следващия ден от 18:15 ч. отново във френския град съставът ни излиза срещу Румъния. На 14 септември от 21:45 ч. е срещата България - Португалия. На 15 септември "Лъвовете" почиват преди да излязат отново на игрището на 16 септември, когато е сблъсъкът с домакина Франция. Срещата отново е втора в програмата и започва в 21:45 часа. На 17 септември е последният двубой в групата, а съперник е Италия. Началото е в 20:30 ч.

 

По регламент първите 4 отбора от всяка група ще се класират директно за елиминациите на турнира, които включват 1/8-финали, 1/4-финали, полуфинали, мач за бронзовите медали и финал. Последните два тима от групите ще отпаднат от шампионата. Първите 4 тима от Група А ще се "кръстосат" за 1/8-финалите с първите 4 отбора от Група С, в която са Словения, настоящият европейски шампион Русия, Финландия, Турция, Македония и Беларус.

За първи път шампионатът на Стария континент ще се проведе в 4 държави и с участието на рекорден брой страни - 24. Останалите държави, които ще приемат турнира са Белгия, Словения и Холандия. Финалът в Париж е на 29 септември.  

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти