Шампионът Франция продължава да доминира на Световното

Световният шампион Франция продължава защитата на титлата си на първенството по хандбал без загубена точка, след като победи обединения отбор на Корея в третата си среща в група А с 34:23.

Общо шест отбора продължават с пълен актив след мачовете от третия кръг на групите, а освен петлите това са Хърватия и Испания в група В, Дания и Норвегия в група С и Швеция в група D. Хърватия имаше точно съперник без поражение- БЮР Македония, но ги отнесе с 9 гола разлика.

"Петлите" и сега са фаворити за титлата, но имаха доста тлудни моменти срещу сърцатите корейци и в много дълги периоди от мача имаха преднина само от 1 гол. Недим Ремили вкара 7 гола за Франция, а също 7 за Корея реализира Тан Кан. Спекулации имаше около формата и здравословното състояние на най-добрия френски играч- Никола Карабатич, по-специално за супер-сблъсъка с Германия довечера. Първоначално се твърдеше, че Карабатич има травма в палец на ръката, но за момента тренира заедно с останалите си съотборници. 34-годишният Карабатич вкара 3 гола за Франция, а Кантен Мае добави 6.

В залата на Олимпийския стадион в Мюнхен Хърватия отнесе Македония с 31:22 и затвърди реномето си на фаворит. Домагой Дувняк- играч на ТХВ Кил, беше над всички и вкара 6 гола, както и спря много атаки. Също с 6 гола за македонския отбор се отличи Деян Манасков. Испания е на 2-о място в тази група В след Хърватия, но с по-лоша голова разлика. Европейските шампиони за 2018-а година сега се справиха с Япония с 25:22, след като изоставаха с 1 гол на почивката- 10:11. Както и в неделя, сега пак Феран Соле беше голмайстор на тима, като този път наниза 8 попадения.

Японците се държаха мъжки най-вече заради вратаря си Акихито Каи, който спаси 15 изстрела, а пивотът им Шиносуке Токуда вкара 7 гола. В група С домакините от Дания нямаха проблеми със Саудитска Арабия и вече има три поледи, след като спечели с 34:22. Датчаните вкараха в двете полувремена по 17 гола. 7 гола наниза играчът на ТХВ Кил (Германия) Магнус Ландин Якобсен, а по 5 добавиха Николай Орис и Андерс Захариасен.

Суперзвездата на тима Микел Хансен не вложи много усилия и остана само с три гола днес, два от дузпи. Също с три от три победи върви и Норвегия, която отнесе Австрия с 34:24, но изостава с 10 гола по-слабо съотношение от датчаните. Сандер Сагосен вкара 8 гола, а Янко Божович отбеляза 7 за Австрия. В група D изглежда, че за Швеция няма особени проблеми, след като отнесе Ангола с 37:19. По 5 попадения за шведите вкараха Никлас Екберг и Матиас Захрисон. 2-ото мчясто тука за момента е за Унгария надвиха Катар с 32:26.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти