Хъл поиска 20 млн. паунда от Тотнъм за голмайстора си

Тотнъм не привлече нито един футболист през лятото, но през зимния трансферен прозорец може да се подсили с един от най-обещаващите млади нападатели в Англия. "Шпорите" са по петите на крилото на Хъл Сити Джаръд Боуен, който играе много силно за "тигрите" и вече има 11 гола от началото на кампанията в Чемпиъншип. 22-годишният футболист е бил набюдаван в няколко мача от скаути на Тотнъм и отзивите за представянето му са отлични.

Според "Sky Sports" другият кандидат за подписа на Боуен от Висшата лига е Бърнли. Проблем за осъществяването на сделката може да се окаже високата цена на фланговия нападател - 20 млн. паунда. От Хъл не са склонни да правят отстъпки, а Маурисио Почетино не е напълно убеден, че Боуен бързо ще се адаптира към футбола на най-високо ниво.

Преди началото на сезона Тотнъм предложи 25 млн. за Джак Грийлиш от Астън Вила, но клубът от Бирмингам не пожела да се раздели със звездата си. С подобни характеристики е и Джеймс Мадисън, за когото Лестър плати на Норич 24 млн.

Ако преговорите завършат с успех и Боуен подпише с Тотнъм, "шпорите" ще се разделят с поне един от офнзивните си футболисти, които не играят. Това са Фернандо Йоренте, Винсент Янсен и Жорж-Кевин Нкуду. И за тримата съществува вариант да бъдат преотстъпени.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти