Емил Иверсен спечели четвъртия старт от "Тур дьо ски"

Норвежецът Емил Иверсен спечели четвъртия старт от веригата "Тур дьо ски", след като бе най-бърз в състезанието на 15 километра класически стил при мъжете в Оберстдорф, Германия.

Под обилния снеговалеж Иверсен стигна до победата с чудесна тактика, като направи по-слаб старт, но постепенно печелеше позиции спрямо съперниците си, за да направи ударен финален спринт. Той пресече крайната линия с време от 45:30.3 минути. Втори остана италианецът Франческо де Фабиани на 0.9 секунди, а трети на точно 2 секунди зад победителя завърши руснакът Сергей Устюгов.

Водачът в генералното класиране в "Тур дьо ски" Йоханес Клаебо от Норвегия завърши на девето място с време 45:35.9 минути, но то му бе достатъчно, за да запази първата си позиция в общото подреждане. 22-годишният Клаебо има общо време от 1:20:08.0 часа, като води с 15.4 секунди на Устюгов и с 31.0 секунди пред Иверсен.

Руснакът Александър Болшунов е четвърти на 46.6 секунди, а челната шестица се допълва Синдре Скар и Симен Крюгер, но и двамата са на повече от 1:20 минути от Клаебо. Следващият пети старт от "Тур дьо ски" е в четвъртък с дисциплината 15 километра преследване свободен стил, като домакин отново е Оберстдорф. В общото класиране за Световната купа по ски бягане при мъжете първи е Болшунов с 476 точки, следван от Иверсен с 466 и Клаебо с 430.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти