Антъни Джошуа обвинява единствено себе си за загубата от Анди Руис (видео)

Антъни Джошуа обвинява единствено себе си за шокиращата загуба от Анди Руис в събота. Британецът бе победен на ринга за първи път в професионалната му кариера, като това се случи при дебюта му на американска земя в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. Неговият промоутър Еди Хърн обяви, че вече е задействал клаузата за незабавен реванш, който ще даде възможност на Джошуа да си върне световните титли в тежка категория през ноември или декември. Самият Антъни заяви, че бъде щастлив да се бие отново в Голямата ябълка, въпреки че за арена на сблъсъка се спрягат още Лондон и Мексико.В същото време той разсея слуховете, че не е бил в добро психическо състояние преди двубоя с Анди Руис-младши. Както е известно, след мача в събота бяха тиражирани няколко версии за причините за загубата на Джошуа, като те включваха сътресение след нокаут в тренировъчен спаринг и паник атака.“Целият екип от тренировъчен лагер се събра и свърши чудесна работа. Започнах лагера си в Шефийлд и работих там четири седмици преди да дойда в Ню Йорк за пресконференциите", каза Джошуа за своя канал в YouTube.“Имаше много проблеми около битката с Джарел Милър, Луис Ортис се отказа, Руис се намеси. След пресконференциите отидох в Маями, където можех да се настроя за двубоя. Не излизах, ядях в къщата, нямаше заразена храна.Знам, че има обвинения и притеснения относно това какво не е било наред с мен. Искам да ви кажа нещо: Аз съм войник и трябва да приемам както моите възходи, така и моите падения. Подготвих се много добре. Не съм имал никакви паник атаки - не съм такъв човек, познавате ме. Трябва да приема загубата си мъжки, няма да се оправдавам или да обвинявам някого", заяви той.

В същото време Антъни Джошуа поздрави Анди Руис за представянето му в Ню Йорк в събота, но обеща да си върне титлите в реванша в края на годината.

“Поздравления за Анди Руис, той има шест месеца, в които ще е шампион, защото ще трябва да защитава тези титли срещу мен. В рамките на преговорите по договора ние добавихме някои клаузи и естествено една от тях е реванш с дата и място. Не бих имал нищо против да се бием в Ню Йорк отново или в Англия. Ню Йорк отвори обятията си за мен и моя екип и беше феноменално. Трябва внимателно да анализирам и обмисля ситуацията, за да поправя грешките и да си свърша работата в реванша”, добави Джошуа.

29-годишният боксьор също така потвърди намерението си да продължи да работи с досегашния си треньор Роб МакКракън и останалата част от своя мениджърски екип.

"Загубата не е променила нито мен, нито моята трудова етика или това, за което се боря. Това не е променило и хората, на които съм лоялен - моите треньори. Аз продължавам да искам да работя с тези момчета и те ще ме научат на всичко, което трябва да знам. Те свършиха страхотна работа за мен не само на боксовия ринг, но ми помогнаха да израсна и като личност. Целият ми мениджърски екип и моите поддръжници трябва да знаят, че аз няма да се променя. Аз съм си все още аз, аз съм Антъни Джошуа!", завърши бившият световен шампион на WBA, WBO, IBF и IBO.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти