България ще домакинства на две световни по хокей

Българската федерация по хокей на лед (БФХЛ) постигна сериозен успех по време на Конгреса на Международната федерация в Братислава. Оценка за добрата работа и развитието на този спорт у нас в последно време беше доверието, което се гласува при организирането на големи форуми. България спечели за трета поредна година две домакинства на Световни първенства.

Едно от които много драматично с 15 на 13 гласа за младежи до 20 г. в борба с Нова Зеландия, Турция и Мексико. Българската делегация, водена от председателя Мартин Миланов и генералния секретар Стоян Бъчваров, успя да се пребори и спечели още едно домакинство - това за жени, което ще се проведе в София от 4 до 12 декември 2019 г. Мъжете ни които завоюваха промоция в по-горна група ще играят през месец април в Исландия, а юношите ни до 18 г., които също се качиха в гора група ще пътуват за Тяндзин (Китай) в края на месец март.

Също така мъжкият ни отбор ще вземе участие в квалификация за Зимните олимпийски игри в Пекин в средата на месец декември 2019 г. в Загреб, Хърватия. Международната федерация по хокей на лед IIHF прие докладите от проведените световни първенства и постави отлични оценки, като подчерта, че е една от страните, в които първенствата се провеждат без забележки, е България.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти