Атлетико може да се откаже от рекордната си покупка

През лятото Атлетико Мадрид плати 72 млн. евро на Монако за Тома Льомар, но рекордната покупка в историята на "дюшекчиите" засега не оправдава доверието и няма да е изненада ако след края на сезона клубът се опита да го продаде, твърди "Marca".Льомар беше закупен по препоръка на Антоан Гризман, който отказа офертата на Барселона и преподписа с Атлетико, а едно от условията му към ръководството беше привличането на неговия добър приятел и съотборник в националния тим. Диего Симеоне също вярваше, че 23-годишният бързак ще донесе нещо различно в играта на отбора, но в голяма част от мачовете представянето на Льомар е разочароващо.

Световният шампион с Франция е взел участие общо в 36 мача във всички турнири, като за 2235 минути на терена има само 2 гола и 4 асистенции. Основният проблем е, че Льомар трудно свиква с дисциплината през всичките 90 минути, която изисква Симеоне. Освен това бившият футболист на Монако не помага достатъчно в дефанзивен план.

Льомар започна като титуляр в реванша срещу Ювентус в Шампионската лига, но отново не оправда доверието на Чоло и беше сменен след по-малко от час. Четири дни по-късно халфът остана на пейката при загубата от Атлетик Билбао на "Сан Мамес". В оставащите 10 мача до края на сезона той трябва да покаже сеериозно подобрение в играта си, в противен случай е много вероятно от Атлетико да го сложат в трансферната листа.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти