Сарафа пред Sportal: Боб Аръм искаше да подпиша с него през 1996 година, аз отказах и той избра Флойд Мейуедър

Една от най-големите легенди на българския бокс Серафим Тодоров бе специален участник в рубриката “Гостът на Sportal.bg” по Sportal TV и сподели спомените си от прословутия полуфинал в категория до 57 кг срещу Флойд Мейуедър на Олимпийските игри в Атланта 1996.

Тодоров припомни как след двубоя договор за 1.5 милиона долара му е предложил не кой да е, а знаменитият промоутър в профи бокса Боб Аръм, който сега движи процесите в кариерата на Кубрат Пулев. Аръм е легенда в бизнеса и е менажирал икони като Мохамед Али и Мани Пакиао, а в момента работи и със звездата в тежка категория Тайсън Фюри.

@@@

“Още веднага след двубоя в съблекалните Боб Аръм дойде при мен с един преводач. Преводачът ми каза, че това е той - най-богатият след Дон Кинг. Предложиха ми договор да остана в Америка и само за подписването ми гаранитраха 1.5 милиона долара. Аз веднага отказах и преводачът се постара да ми повтори въпроса и помисли, че нещо съм луд да откажа. Каза ми, че на никого не се предлагали такива пари за подпис и че не може да откажа такава оферта.

Но аз не съм сребролюбец и не исках да оставам в Америка, така че веднага отказах и продължих да се бия за България. Веднага след отказа ми Боб Аръм се насочи към Флойд Мейуедър, който стоеше точно до мен, защото чакахме двамата да дадем допинг проба.

@@@

Ако Мейуедър не го бяха привлекли тогава в професионалния бокс, нямаше да бъде толкова богат и влиятелен. В профи бокса са големите пари, при аматьорите нищо не можеш да направиш, там е мизерия.

Но мога да ви кажа, че е много по-лесно в професионалния бокс, защото там ти казват с кого ще играеш и след колко време, а през останалото време може да си почиваш. Няма го това постоянно да тренираш, аз все пак имам 14-15 мача на профи ринга и съм видял как стават нещата, просто там е основно бизнес. Имаш си промоутър, който ти движи нещата и ти само тренираш 45 дни преди двубоя си”, сподели Тодоров в студиото на Sportal TV.

@@@

Вижте пълен запис от интервюто със Сарафа, в което той говори за участието си във филма “Снимка с Юки”, още за спомените си от Атланта, за отнетия му шанс да спечели две олимпийски титли и за живота в Германия покрай носталгията.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти