Треньорът на Ювентус призова играчите си да внимават за нещо важно

Старши треньорът Маурицио Сари призова играчите си да бъдат по-съсредоточени и да не допускат съперника първи да им вкара гол. "Бианконерите" се оказаха догонващи в последните си два мача, но и в двата случая успяха да обърнат. Няма гаранция обаче, че занапред ще могат все така да се справят с тези колебания.

"Самите ние като отбор трябва да се справяме по-добре на терена. Ако се окажеш догонващ в резултата срещу два съперника във форма, то никога не е лесно да го обърнеш. Най-важното е да не допускаме да ни поведат", предупреди наставникът.

Също така е твърд в идеята си да не променя схемата си на игра. Заради проблеми с трима от крайните си защитници сега той трябва да използва Блес Матюиди като ляв бек срещу СПАЛ 2013. Появиха се спекулации, че наставникът ще прибегне до постройка с трима централни бранители, но той няма такова намерение.

“Почти невъзможно е да избера игра с трима в защита, освен ако не е за кратък период от мача, защото това би било доста рисковано заради начина, по който се отбраняваме”, обясни Сари.

Той не планира да използва Даниеле Ругани вляво на защитата: “Той може да се превърне в много важен футболист за Юве, но не и като бек. Даниеле ще получи своите шансове и ще трябва да се възползва.”

“Марио Манджукич реши да остане тук, макар да не влиза в сметките ми - продължи наставникът. - Емре Джан пък остана много разочарован, че не беше картотекиран за Шампионската лига, но пък ми харесва как реагира на това в тренировките. За Адриен Рабио съм казвал, че може много повече и съм доволен от показаното от него досега. Но той не беше играл през 2019-а година досега и трябва да бъде търпелив. Длъжни сме да му помогнем, за да привикне към нашия стил на игра. Смятам, че Кристиано Роналдо е страхотен футболист и може да играе с всекиго друг. Гонсало Игуаин е момче с изключителни технически умения. Паоло Дибала също е отличен в техниката, а Роналдо е шампион. Ето защо съм убеден, че всички те могат да играят заедно във всякакви комбинации. А в определени етап от срещата могат да са и тримата заедно.”

В събота Юве приема СПАЛ в двубой от шестия кръг на калчото.

Още от Футбол свят

Виж всички