ФИФА даде интересно обяснение за липсата на гласовете от Египет за Салах

ФИФА отговори на запитването на египетската футболна асоциация защо гласовете от сраната на фараоните в анкетата за футболист на годината не са били взети предвид. След връчването на наградите The Best в Египет се разгоря скандал

. Звездата на Ливърпул Мохамед Салах се разсърди и изтри от профила си в "Туитър" името на страната си, след като разбра, че не е получил никакви гласове от родината си. След това голмайсторът на мърсисайдци публикува и пост, който в превод гласи: "Каквото и да се опитат да направят, за да променят любовта ми към Египет, няма да успеят". От египетската футболна асоциация твърдят, че националният селекционер Шауки Гариб и капитанът Ахмед Елмохамади са изпратили своите анкетни карти и на първо място в техните тройки е бил именно Салах. Представителят не медиите пък е поставил звездата на Египет на трето място след Садио Мане и Кристиано Роналдо. Нито един от тези гласове обаче не е отчетен в крайните резултати на класацията на ФИФА.

От световната футболна централа отговориха, че причината да не са отчетени тези гласове е, че подписите в анкетните карти от Египет са били с главни букви и поради тази причина не са валидни. Освен това картите не са били подписани от генералния секретар на федерацията, което също е задължително.

Самият Салах завърши на четвърто място в класацията за футболист на годината. Дори и да бяха отчетени липсващите гласове от Египет, това нямаше да промени крайното класиране. 

Президентът на футболната федерация на Египет заяви, че вече е разговарял със Салах и му е обяснил, че става дума за административна грешка.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти