Най-опитният и един от най-младите пратиха Ливърпул в следващия кръг на "Карабао Къп" (видео)

Европейският шампион и лидер във временното класиране на Премиър лийг Ливърпул започна успешно участието си в турнира за Купата на лигата въпреки прогнозите, че може рано-рано да пренебрегне ангажиментите си в този турнир. Мърсисайдци победиха с 2:0 като гост МК Донс и се класираха за четвъртия кръг на надпреварата. Джеймс Милнър откри резултата в 41-вата минута, а Ки-Яна Хувер удвои в 69-ата. На три пъти гредите попречиха на "червените" да запишат по-изразителна победа.

Келъхър започна на вратата на Ливърпул за първи път. Харви Елиът и Райън Брюстър също направиха своите официални дебюти за първия отбор. Общо Юрген Клоп бе предприел 11 промени в сравнение с дербито с Челси. Наби Кейта се завърнасред титулярите, след като се възстанови от контузия.

Най-големият успех в кратката история на МК Донс бе победата с 4:0 над Манчестър Юнайтед преди пет години. Този двубой бе именно в турнира за Купата на лигата. В състава на домакините имаше пет корекции в сравнение с последния мач на отбора - загубата от Саутенд. Стюарт Муур бе на вратата, Джордан Бауъри, Джордж Уилямс, Алекс Гилби и Брендън Дикенсън също стартираха. МК Донс продължи да създава положения, но домакините така и съумяха да ги реализират. Веднъж и Ловрен изчисти от голлинията. В 90-ата минута хубав изстрел на Харви Елиът срещна напречната греда. В добавеното време дебютни минути за Ливърпул записа и Сеп ван ден Берг. МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички