Бекали: Ганчев се молеше на жената на боса на Каляри да купи Десподов

Румънският мениджър Джовани Бекали направи много интересно изказване за преминаването на Кирил Десподов в Каляри от ЦСКА-София през зимата. Той заяви, че сардинците са имали намерение да купят Янис Хаджи, който е сред големите звезди в румънския футбол.

В последния момент обаче лично се е намесил собственикът на "червените" Гриша Ганчев, който по думите на агента се примолил на съпругата на президента на италианския клуб да бъде предпочетен Десподов.

"Имах оферта за Янис Хаджи от Бенфика и той щеше да е заместникът на Жоао Феликс, но сапунената опера с Атлетико провали трансфера. Цяло лято комуникирахме с португалците, но в крайна сметка нещата не се получиха", започна той.

"През зимата беше пред трансфер в Каляри. Те идваха четири или пет пъти да го гледат, бяха просто влюбени в него и бяха готови да го купят на момента. Но в последния момент президентът на Каляри купи онзи българин Десподов. И причината е, че съпругата му е българка", добави още той.

"Президентът на ЦСКА Гриша Ганчев директно се помоли на госпожата да му помогне, защото имаше трудности при продажбата на футболиста си и така стана трансферът. И Каляри взе Десподов, който се контузи в първия си мач и вече не играе в отбора. За тяхна сметка си е", коментира Бекали пред изданието Digi Sport.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти