Евертън поднесе нова неприятна изненада на феновете си срещу Шефилд Юнайтед

Евертън поднесе нова неприятна изненада на своите фенове, след като допусна трета загуба в последните пет срещи, този път с 0:2 от новака Шефилд Юнайтед.

Мениджърът на тима започна с офанзивна схема, а на върха на атаката бяха Ричарлисон, Мойс Кийн и Бернард, докато за гостите рекордното попълнение Оливър Макбърни отново остана на скамейката и се появи в последните десет минути на срещата.

Домакините започнаха много активно срещата, владееха уверено топката и атакуваха, но без успех. Така се стигна до 40-ата минута, когато противно на логиката “остриетата” откриха резултата.

При едно от редките си изнасяния на топката в близост до Джордан Пикфорд достигнаха до корнер, а последвалото остро изпълнение на Оливър Норууд завари неподготвен Джери мина, който прати топката в собствената си мрежа за 0:1. Три минути след почивката домакините имаха претенции за дузпа, след като Гилфи Сигурдсон направи отлично подаване към Бернард в наказателното поле, той бе повален от Джордж Балдок, но съдията Саймън Хуупър остана безмълвен.

 

10 минути след началото на второто полувреме Маркос Силва предприе мерки в опит да промени случващото се на терена и пусна Алекс Иуоби и Дженк Тосун на местата на Морган Шнайдерлин и Бернард. Това обаче не даде очаквания от феновете на домакините резултат. 79-атата минута резервата Лис Мусе елегантно успя да преодолее Джордан Пикфорд и с това подпечата успеха на гостите.

В следващият кръг домакините имат изключително тежка задача посрещайки шампионите от Манчестър Сити, а Шефилд Юнайтед домакинства на Ливърпул.

СТАТИСТИКА!

КЛАСИРАНЕ

МИНУТА ПО МИНУТА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти