Винялес начело във втората тренировка от MotoGP на "Мизано", Yamaha показа зъби

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес бе най-бърз във втората свободна тренировка от състезателния уикенд на MotoGP в Сан Марино. Всичките четири мотора на конструктора YZR-M1 успяха да влязат в топ 5, като единственият пилот с друга машина бе лидерът в шампионата Марк Маркес (Honda).

Още в първите десет минути от тренировъчната сесия Маркес подобри с две хилядни от секундата най-доброто постижение на Куартараро от първата тренировка. Испанецът остана на първото място за по-голямата част от 45-те минути, но бе задминат от Винялес и Куартараро в края на тренировката. Валентино Роси също напредна значително във финалните минути и излезе на четвърта позиция, но на седем десети зад съотборника си.

Зад топ 5 на шесто място се нареди Пол Еспергаро с КТМ, следван от двойката на Ducati Данило Петручи и Андреа Довициозо, Алекс Ринс със Suzuki и Кал Кръчлоу със сателитна Honda.

Съотборникът на Маркес в Honda Хорхе Лоренсо показа прогрес във времената си и от 21-вото в първата тренировка се изкачи на 17-о във втората. Топ 21 пък бяха разделени от само 1.6 сек.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти