Надал диша във врата на Джокович

Новак Джокович вече не изглежда непоклатим на върха в световната ранглиста на ATP. Сърбинът, който не успя да защити миналогодишната си титла на US Open, отпадайки на 1/8-финалите, продължава да е лидер в ранглистата, но новият шампион в Ню Йорк Рафаел Надал вече е плътно зад балканеца. Испанецът е на второто място с вече 9225 точки. Преднината на Ноле пред Рафа е вече само 640 точки. Освен това Джокович имаше проблеми с рамото в Голямата ябълка и не е ясно дали скоро ще е готов да се завърне на корта, докато Надал изглежда в доста добро физическо състояние в момента и със сигурност ще е мотивиран да се опита да измести големия си сръбски съперник от първото място до края на 2019 година.

@@@

Трети в ранглистата продължава да бъде Роджър Федерер. 38-годишният швейцарец, който бе победен на 1/4-финалите от Григор Димитров, се намира на повече от 2500 точки от първата позиция, като е със 7130 точки. На четвъртата позиция пък вече е руснакът Даниил Медведев, който досега бе пети. След страхотното си представяне от началото на година и незабравимото лято, в което достигна до 4 поредни финала, включително този на US Open, шампионът на Sofia Open събра 5235 точки.

ОБНОВЕНАТА РАНГЛИСТА НА ATP ВИЖТЕ ТУК!

Топ 10 допълват Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Кей Нишикори, Карен Хачанов и Роберто Баутиста Агут, а най-голям скок след края на US Open в Топ 100 направи първата ракета на България Григор Димитров.

Хасковлията се придвижва с 53 позиции напред - от №78 до №25

. Най-голям спад пък очаквано отбелязва аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро. Финалистът от миналата година в Ню Йорк се смъкна с цели 55 места до №71, тъй като продължава да се възстановява от поредната си контузия и не се появи на кортовете във “Флашинг Медоус”.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти