Милан зарадва "Сан Сиро" (видео)

Отборът на Милан записа първа победа през този сезон в Серия "А". "Росонерите" надвиха трудно с 1:0 Бреша в мач от втория кръг на сезона. Единственото попадение беше дело на Хакан Чалханоглу в 11-ата минута с глава. Това бе първото попадение за гранда през този сезон, след като стартира калчото със загуба (0:1) от Удинезе. Около 50 000 тифози подкрепиха "червено-черните", които постигнаха първи успех под ръководството на Марко Джампаоло.

Грандът от Милано отново не очарова с играта си, в която се виждат много пропуски, а освен това физически играчите на "червено-черните" не са в оптимално състояние. Успехът ще даде малко спокойствие на миланистите, които след паузата заради националните отбори гостуват на Верона. Бреша пък ще бъде домакин на Болоня в първата си среща пред своя публика в Серия "А" след осем години.

Наставникът Марко Джампаоло смени схемата от 4-3-1-2 на 4-3-2-1, като направи три промени сред титулярите. Андре Силва, Франк Кесие и Исмаел Бенасер бяха титуляри за сметка на Кшищоф Пьонтек, Фабио Борини и Лукас Пакета.

Пред Джанлуиджи Донарума в защита действаха Давиде Калабрия, Матео Мусакио, Алесио Романьоли и Рикардо Родригес. Кесие, Бенасер и Халкан Чалханоглу са халфовете, докато Сусо и Самуел Кастийехо подпомагаха Силва.

Новакът в калчото за втори пореден кръг бе гост след завръщането си в елита. "Сините" имаха актив от три точки след победата с 1:0 над Каляри на старта. "Бяло-сините" отново бяха без Марио Балотели, който изтърпява наказание от четири мача.

Бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри, който спечели последните пет титли на Италия с "бианконерите", бе в ложите на стадиона компанията на легендарния вицепрезидент на миланистите Адриано Галиани. Именно те двамата бяха в клуба, когато Милан спечели последната си титла през 2011 година.

От Курва Суд бяха приготвили огромна хореография на два етажа за дългогодишното приятелство с агитката на Бреша. Ултрасите на "росонерите" имаха огромен транспарант и за бившия треньор на клуба Синиша Михайлович, който има левкемия.

В 11-ата минута Сусо проби отдясно и центрира отлично на втората греда, където Чалханоглу с глава откри головата сметка на "червено-черните" за сезон 2019/2020 година.

Бруно Мартела

се контузи и напусна веднага след гола на домакините, като беше заменен ог Алеш Матею, който дебютира в калчото.

В 20-ата минута Бизоли направи невероятен пропуск, пращайки топката над гредата от три метра. Андре Силва също можеше да се разпише при следващата атака, но прехвърли вратата на гостите.

Донарума показа отличен рефлекс в 35-ата минута, когато изби изстрел на Стефано Сабели, рикоширал преди това в Родригес. В 37-ата минута

Ернесто Торегроса

не засече центриране на резервата Матею. Нападателят Торегроса се контузи и също беше заменен принудително на почивката от

Флориан Айе

. Именно френският нападател не се възползва от лошо излизане на Донарума в 57-ата минута.

Пьонтек смени Силва, който беше изпратен с освирквания, а Пакета влезе на мястото на голмайстора в мача. В следващите минути Бреша имаше още един шанс.

 

В последните минути Фабио Борини смени Кастийехо, а Милан създаде повече положения за 6-7 минути, отколкото за първите си 170 минути в шампионата. Първо Пьонтек стреля в ръцете на вратаря в 85-ата минута. Последните минути Лукас Пакета и Кшищоф Пьонтек на два пъти, пропуснаха да вкарат нов гол.

Бразилецът удари гредата в 89-ата минута, след което Йесе Йоронен изби със сетни усилия удар на поляка в 90-ата минута. Полският таран тръгна да празнува в 93-ата минута, но този път стражът от Финландия спаси на голлинията.

 

Така срещата завърши 1:0 за Милан, който вече има актив от три точки в класирането.

СЪСТАВИТЕ НА МАЧА КЛАСИРАНЕ ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА МИЛАН ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БРЕША ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Още от Футбол свят

Виж всички