Монтерей спечели шампионската титла на Мексико

Монтерей спечели първата титла на Мексико по футбол от 2010-а година насам, след като падна с 1:2 във втория финал срещу Америка (Мексико Сити), но в крайна сметка вдигна купата след изпълнение на дузпи. Монтерей спечели с 2:1 след продължения, а общият резултат остана 3:3.

Николас Кастийо и Гуидо Родригес пропуснаха от бялата точка за Америка. Стефан Медина пропиля удара от 11-те метра за Монтерей, но решителното точно изпълнение на Лионел Ваниони осигури шампионското отличие. Това е първа шампионска титла за Антонио Мохамед като треньор на Монтерей от три опита, а годината може да бъде наречена буквално брилянтна, тъй като те триумфираха и като победители в КОНКАКАФ Шампионска лига. Първата среща завърши при успех на Монтерей с 2:1 като домакин, а днес на реванша се получи същият резултат в полза на Америка (Мексико Сити).

Двата отбора играха продължения, в които не паднаха голове и се стигна до дузпи. Федерико Виняс откри резултата в 6-ата минута в полза на Америка, а четири минути преди края на първото полувреме Ричард Санчес покачи на 2:0 с удар от ъгъла на наказателното поле.

През второто полувреме Рохелио Фунес мори върна едно попадение за Монтерей и осигури продълженията и дузпите след това за шампионската титла. Монтерей стигна до мача за шампионското звание след като завърши първи в първенството Апертура.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти