Тъжното обещание и сълзите на един баща

Тъжното обещание и сълзите на един баща

Всички, които обичаме футбола, знаем, че той е повече от една игра. Емоцията и страстта винаги са водещи, а понякога са толкова силни, че трудно сдържаме сълзите си. Сълзи от радост имаше по лицето на старши треньора на Монтерей Антонио Мохамед, след като воденият от него Монтерей спечели по драматичен начин титлата в Мексико. Монтерей победи след изпълнение на дузпи Америка и за пети път триумфира като шампион, а за аржентинеца със сирийски и ливански корени това беше едно спазено обещание към покойния му син Фарид.

През 2006 година Антионио Мохамед претърпява тежка автомобилна катастрофа, в която 9-годишният му син загива. Детето е почитател на Монтерей, където баща му е играл в края на 90-те. То обаче харесва и любимия тим на Мохамед - аржентинския Уракан. Именно в този отбор работи специалистът по време на инцидента.

Антонио Мохамед едва не губи крака си в катастрофата, аа след като се възстановява, дава две обещания пред гроба на сина си. Първото е да върне Уракан в елита, а второто е един ден да се завърне в Монтерей и да донесе титлата на тима. Обещание №1 е изпълнено още през следващия сезон, а в неделя Антонио Мохамед направи Монтерей шампион и докато всички около него празнуваха неудържимо, той просто седна на резервната скамейка и се разрида.

Преди две седмици Монтерей участва и на Световното клубно първенство, където загуби на полуфиналите от Ливърпул с 1:2 след гол в последната минута.

Още от Футбол свят

Виж всички