Коутиньо се развихри и Байерн си върна настроението в Бундеслигата (видео)

Бразилският халф Филипе Коутиньо изигра най-силния си двубой за Байерн (Мюнхен), след като вкара три гола и подаде за други два при домакинската победа с 6:1 над Вердер (Бремен). С този успех в 14-ия кръг баварците съкратиха до 4 точки изоставането си от лидера Борусия (Мьонхенгладбах), който обаче е с мач по-малко.

Шампионите изиграха много слабо първо полувреме, в което губеха с 0:1 до 45-ата минута, когато Коутиньо изравни. В добавеното време пък Роберт Левандовски донесе обрата - 2:1. През втората част домакините се разправиха по категоричен начин със своя съперник, вкарвайки му още четири попадения чрез Коутиньо (43’,78’), Левандовски (72’) и Томас Мюлер (75’).

Проблемите на Байерн през първата част дойдоха главно от Жером Боатенг, който рано-рано си изкара жълт картон и след това на няколко пъти се остави да бъде разминат от Милот Рашица. При една от тези ситуации националът на Косово вкара много хубаво попадение - в 24-ата минута. На почивката обаче Боатенг беше сменен и нещата за домакините се оправиха.

За Вердер това е четвърта загуба в последните пет кръга и тимът е на крачка от изпадащите, което е много вероятно да доведе до уволнение на треньора Флориан Коофелт. Мюнхенци бяха допуснали две поредни загуби, заради които бяха излезли от топ 6, което пък ги задължаваше днес. В крайна сметка те не разочароваха и направиха нов силен мач, след като в сряда бяха надвили и Тотнъм с 3:1 в Шампионската лига, където Коутиньо пак беше точен. Треньорът на шампионите Ханзи Флик беше оставил Томас Мюлер на пейката и в същото време даде шанс на Леон Горетцка. В центъра на защитата започнаха Боатенг и Дейвид Алаба, след като Хавиер Мартинес беше наказан.Тактиката на гостите беше ясна - дълбока защита и контраатаки чрез бързите Рашица и Юя Осако, което им се получаваше до едно време. Баварците не си губеха времето и отправиха първия си изстрел към вратата още в 45-ата секунда чрез Коутиньо, но топката мина над гредата. В 5-ата Серж Гнабри направи и първия чист пропуск, след като от 4-5 метра не уцели вратата с глава.Три минути по-късно обаче Рашица взе топката и се измъкна сам срещу Мануел Нойер. В наказателното поле той залъга застигналия го Боатенг, но се подхлъзна и всичко пропадна. Байерн отговори с опасно включване в атака на левия бек Алфонсо Дейвис, което за малко да бъде засечено от Роберт Левандовски.При сходна ситуация в 13-ата минута Павленка пак отрази - този път центриране на Гнабри. Минута по късно Левандовски насочи кълбото под гредата, но стражът на Вердер блесна с рефлекс и спаси чист гол. Междувременно Бенжамен Павар и Боатенг вече бяха с жълти картони, които ги направи предпазливи. Рашица не пропусна следващия си шанс. В 24-ата минута той пак се оказа едно на едно с Боатенг, но този път избра да шутира от далечно разстояние и заби кълбото в мрежата на Нойер - 1:0 за Вердер. Байерн заигра по-нервно и не стигаше до възможности. В същото време Рашица пропусна да удвои в 37-ата, когато пак задмина с лекота Боатенг, но шутира над гредата. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА ПО МИНУТАКЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти