Снайпера Копривленски тръгва по пътя към титлата

Най-добрият български кикбоксьор Стоян Копривленски - Снайпера тръгва към атака на най-престижната титла - пояса на "Глори" в лека категория. Талантът от Бургас ще участва на голямата галавечер на веригата в Шънджън (Кит). Той ще се опита да вземе реванш от канадската суперзвезда Джош Джонси.
Двамата се биха през пролетта на 2018-а. Тогава българинът загуби в много оспорвана среща с 1:2 гласа. Това беше едва четвърти мач за Копривленски в "Глори", а той за пръв път се биеше извън Европа под банера на организацията.
Успешен кантар за Стоян Копривленски преди Glory 73 (видео)
Сега българинът е много по-подготвен. Той записа впечатляващ успех над Мохамед Джарая през юни. След победата Копривленски имаше проблем с контузия. Грешна диагноза на счупена ръка забави неговото възстановяване. Той прекара лятото в рехабилитация, но сега отново е готов да покаже какво може. Джонси се бие за "Глори" още от 2014-а. Той има 9 победи (5 с нокаут) и 7 поражения. Канадецът е четвърти в ранглистата, с една позиция пред Копривленски. Точно преди година Джонси се би за титлата на "Глори", но загуби по точки от тайландеца Ситичай Ситсонгпеенонг. Последва още едно поражение от Тижани Безтати, но и победа над Лораунт Нелсън. Ако Копривленски спечели битката, той ще е само на крачка от мач за титлата. Битката можете да гледате пряко по "Ринг" в 12 ч.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти