Повече от 7000 зрители аплодираха “Светът на златните момичета”

Спектакълът "Светът на златните момичета" събра на една сцена всички настоящи национални състезателки по художествена гимнастика, малки гимнастички от клубове в София, Перник и Елин Пелин, както едни от най-големите и обичани звезди на поп и рок музиката у нас – Deеp Zone Project, Дивна, Дара Екимова, Искрата, Веси Бонева, D2 и Скандау. Повече от 7000 зрители в зала “Арена Армеец” аплодираха изпълненията на малки и големи. 

 

Шоуто беше открито от голямата българска актриса Цветана Манева, която определи гимнастичките ни като “живото злато на България”. 

 

 

Отказалата се от националния тим заради контузия Елена Бинева изненада публиката в залата като излезе да играе на килима заедно с ансамбъл жени. Първоначално тя излезе с маска на лицето, но до края на изпълнението разкри кой се крие зад нея. Капитанката на предишния ансамбъл и помощник треньор на Весела Димитрова в момента Михаела Маевска също се включи в едно от изпълненията и показа прекрасна състезателна форма и получи силни аплодисменти от залата.

 

Бронзовата медалистка от Рио 2016 с ансамбъла Любомира Казанова също излезе да играе със своите възпитанички от клуб "Левски Илиана" като тя се се превърна в самата Илиана Раева с бяло трико и емблематичното съчетание на Илиана по "Лунната соната", а момичета от клуба изпълниха фрагменти от съчетания на националния ансамбъл с треньор Илиана Раева.

В шоуто се включиха ансамбъл-жени първи и втори състав, големите Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, национален отбор-девойки индивидуално, 14 клуба по художествена гимнастика от София, Перник и Елин Пелин, както и младите надежди на българската гимнастика Вая Драганова, Лъчезара Пекова и Татяна Воложанина.

 

В края на спектакъла бе представена българската делегация, която ще пътува за Игрите в Токио. Илиана Раева получи подаръци от гимнастичките, а капитанът на националния отбор - жени (индивидуално) Невяна Владинова подари огромен букет от името на всички гимнастички на президента на БФХГ с думите "Госпожо Раева, това е букет от 56 рози, всяка от които символизира по една година от вашия живот! Благодарим Ви за всичко и много ви обичаме!"

Шоуто бе организирано от Българската федерация по художествена гимнастика в лицето на генералния секрекретар Росина Атанасова, офис-мениджърите Гергана Йорданова и Моника Панайотова.

 ФОТОГАЛЕРИЯ от шоу-спектакъла ТУК!!!

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти