"Снайперът" Бъди Хийлд се съгласи на нов договор с Кингс

Един от най-добрите стрелци в НБА - Бъди Хийлд, се разбра със Сакраменто Кингс за продължаване на договора на стрелящия гард. Бахамецът навлезе в последната година на новобранския си контракт и ако двете страни не бяха стигнали до споразумение вчера, той щеше да стане ограничен свободен агент през лятото на 2020. През сезон 2018/2019 Хийлд записа 20.7 точки средно на мач.

Новият договор на Хийлд, който влиза в сила от сезон 2020/2021, е за 4 години и е на обща стойност 106 милиона долара. Специфичното в случая е, че 86 милиона са гарантирани, а останалите 20 милиона са под формата на бонуси и тях Хийлд ще си заслужи при изпълнението на определени условия. НБА инсайдърите уточняват, че до 94 милиона бонусите се смятат за по-лесно постижими, а останалите 12 милиона са по-трудно изпълними и за тях 26-годишният бахамец ще трябва да се потруди доста повече.

Хийлд започва четвъртия си сезон в столицата на Калифорния. “Кралете” го привлякоха в състава си през февруари 2017 година в рамките на сделката по преминаването на ДеМаркъс Казънс в Ню Орлиънс Пеликанс.

Любопитното е, че само преди дни Хийлд публично се оплака от предишната оферта на Кингс, която бе 90 милиона долара (гарантирани) за 4 години. Часове преди достигането на споразумение пък стрелящият гард се пошегува пред камерите с генералния мениджър на Сакраменто Владе Дивац по време на шоу мач, правейки му знак, че иска да види парите на сръбската баскетболна легенда.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти