Косово се залепи за Чехия след лесна победа над Черна гора (видео)

Косово запази шансове за класиране на Евро 2020, след като победи с 2:0 Черна гора в Прищина. Головете паднаха още преди почивката и бяха дело на Амир Рахмани и Ведат Мурики. Косоварите продължават да преследват второто място, доближавайки се само на точка зад Чехия. Черногорците пък се озоваха на дъното в групата, заедно с България.През март двата тима се срещнаха в Подгорица и тогава завършиха 1:1. Днес Черна гора излезе без капитана си Стефан Савич, който се контузи срещу нашите национали преди няколко дни. В състава се появиха четирима нови футболисти - Дарко Булатович, Александър Шчекич, небойша Косович и Стефан Мугоша. Косоварите не можеха да разчитат на наказания Бесар Халими, но имаха в предни позиции звездите Милот Рашица и Ведат Мурики.

Домакините започнаха много напористо и в 10-ата минута вече водеха в резултата. Берсант Селина центрира от корнер, а Амир Рахмани изпревари вратаря Даниел Петкович и прати топката в мрежата. Стражът на Черна гора пък се контузи и малко по-късно беше заменен от вратаря на Левски Милан Миятович.

Мурики и Рашица пропуснаха добри положения в средата на полувремето, но вторият гол така или иначе не закъсня. В 34-ата минута косоварите организираха бърза контра, при която Миятович спаси първия удар на Мурики, но при добавката таранът не сбърка - 2:0.

След почивката в игра за Черна гора влезе Фатош Бечирай, но до него почти не достигаха подавания. В 68-ата минута Мурики уцели гледата с глава. В края домакините намалиха темпото, без на всяка цена да търсят още попадения.

На 14 ноември косоварите гостуват на Чехия в мач, който може да реши съдбата на второто място. Черногорците пък излизат срещу Англия на “Уембли”.

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА

Още от Футбол свят

Виж всички