Две асистенции на Левандовски и два гола от резерви пратиха Полша на Евро 2020

Полша стана поредният тим, който преждевременното се класира за финалите на Европейското първенство през следващата година, след като "дружина полска" победи с 2:0 Северна Македония във Варшава. Головете бяха реализирани от резервите Пжемислав Франковски (74') и Аркадиуш Милик (80'), а двете асистенции бяха на Роберт Левандовски. Поляците доминираха преди почивката, но така и не успяха да стигнат до гол. Най-близко до него бяха Криховяк, чийто удар в 10-ата минута бе спасен от Димитриевски, както и Жиелински, ударил гредата в 17-ата минута. В добавеното време на първата част и Камил Гросицки имаше добра възможност, но стреля встрани от целта.

В 50-ата минута за втори път гредите спряха Полша, след като изстрел на Себастиан Шимански срещна десния стълб. Удар на Аркадиуш Милик в 73-тата минута пък профуча на сантиметри над напречната греда. Минута по-късно логичното се случи и Полша най-сетне излезе напред в резултата. Левандвоски проби в наказателното пое и точно преди да нанесе удар, резервата Пжемислав Франковски стигна пръв до топката и я промуши между краката на Столе Димитриевски.

В 80-ата минута Аркадиуш Милик удвои с хубав удар от границата на наказателното поле.

Полша е на върха на Група G с 19 точки - три повече от Австрия. Северна Македония изостава на пет точки зад австрийците и през следващия месец трябва да търси задължителен успех във Виена, за да запази шансовете си за класиране до последния ден на квалификациите. СТАТИСТИКА ТУК! МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички