Ангел Караньотов: Успешен сезон, искам да продължа да правя това, което обичам

Републиканският шампион по мотоциклетизъм на писта в клас супербайк Ангел Караньотов изрази пълното си задоволство от изминалия сезон и от работата си с екипа на Overdrive. Заедно те записаха пет поредни победи от седем старта и дори самият пилот обясни, че твърде рано спечелената титла го е демотивирала за последното състезание, което беше проведено в неделя на писта "Долна Митрополия" край град Плевен. Караньотов все пак си пожела и догодина да има възможността да прави това, което обича - да се качва редовно на подиума.

"2019-a беше една наистина успешна година за нас. Осигурихме си шампионската титла много преди края, тъй като имахме 38 точки преднина. Това беше както страхотно за мен, така и малко демотивиращо. Основната ми цел в последното състезание беше да завърша без инцидент и всички фенове и гости, които бяха дошли да ме подкрепят, да ме видят на почетната стълбичка. Много съм щастлив, че съм част от отбора на Overdrive Racing. През сезона успяхме да запишем няколко рекорда в състезателни условия, а освен това регистрирахме пет поредни победи от общо седем състезания. Имаме също така две втори места и седем старта от първа позиция.

"Искам да благодаря на всички, които ни подкрепиха и през сезон 2019. Благодаря Ви от все сърце, защото без Вашата помощ един български спортист нямаше да има възможността да прави това, което обича и го кара да се чувства истински щастлив, качвайки се на почетната стълбичка! Нищо от това нямаше да бъде възможно без помощта на: Overdrive, Shell Bulgaria, V-Power Racing, Ducati Bulgaria, AutoBatteryTrade, UniBatBatterie, MaxBet, Райфайзен Лизинг, Булстрад, Coldfirebrand, Маргел, ShellAdvance, Dainese AGV, Mobilebg, PirelliMoto, EnergySports, SectorNoLimits", каза Караньотов след състезанието.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти