Рамзи: Има нужда от големи промени, за да помогнем на планетата

Халфът на Ювентус Аарън Рамзи се включи в кампанията за защита на застрашените животни и говори за проблемите с климатичната криза. Уелският национал премина от Арсенал в шампиона на Италия през лятото и още са адаптира в новия си клуб. Той пропусна началото на сезона поради контузия, но започна да играе редовно напоследък и вече отбеляза първия си гол за "бианконерите"."Футболистите сме модели за подражение и имаме сериозна трибуна. Можем да повлияем позитивно в различни сфери, заяви Рамзи пред "Би Би Си". - Винаги съм обичал животните. Когато виждам колко са беззащитни в някои ситуации, не мога да го разбера. Опитвам се да направя нещо, за да разберат за това повече хора."

От няколко години Рамзи изразява притеснения относно опазването на животните и по-специално бракониерството в Африка и убийството на слонове и носорози. Според него трябва да се направи нещо преди да е станало късно.

"Но не е само това. Има други инициативи, в които участвам, като климата. Някои големи промени трябва да бъдат направени, за да помогнем на планетата за бъдещите поколения. Искам да помогна, колкото мога", допълни играчът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти