Ласицкене скочи остро на Коу и Коулман

Трикратната световна шампионка в скока на височина Мария Ласицкене атакува вербално президента на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) заради факта, че Крисчън Коулман (САЩ) беше допуснат да се състезава и дори спечели световната титла на 100 метра в Доха, след като избегна наказание за три пропуснати допинг теста. Първоначално беше обявено, че пропуснатите три допинг проверки са били в рамките на 12 месеца, а след това стана ясно, че месеците са 14 и така той избегна наказанието.

Самата Ласицкене спечели титлата в скока на височина с 2.04 метра, но за втори път стана шампионка на света под неутрален флаг, тъй като Руската атлетическа федерация все още търпи наказание за многобройните допинг случаи с местни атлети.

“За какво се борим? Накъде отиваме? Този мъж пропусна допинг тестове и дори не го крие. Той не е бил на разположение на допинг ченгетата и сега е световен шампион! Сега той е новото лице на атлетиката. Това шега ли е? Всеки път като чуя името Коулман ченето ми увисва. Защо ни е нужда тази антидопингова борба тогава? Къде са всички тези атлетически комисии, които незабавно подписаха РУСАДА да не бъде възстановена?”, сподели Ласицкене.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти