Надал: Загубих от страхотен противник, който заслужаваше победата

Носителят на 19 титли от "Големия шлем", шампион в Мелбърн от 2009 година и финалист от миналия сезон Рафаел Надал отдаде дължимото на австриеца Доминик Тийм след драматичното си поражение от него на 1/4-финалите на Australian Open. "Понякога нещата не стават така, както ти се иска. Имах голям шанс при 5:3 в първия сет, сервирах и мисля, че имах сетбол. Това със сигурност беше много важен момент в мача. После не мисля, че изиграх добър тайбрек. Той играеше с голяма решителност, вкарваше топка след топка и то от трудни ситуации. Мисля, че той играе прекрасно. Играе с много енергия, агресия, решителност, така че поздравления за него", коментира световният №1.

"Честно казано, аз не направих лош мач. Мисля, че нагласата ми беше много добра през целия мач - с хубав, положителен борбен дух през цялото време, което ми даде още шансове. Не се отказах, имах шансове до последната точка. Щастлив съм от това, нивото на концентрацията ми беше високо и съм доволен от това. Нивото на тениса изобщо не беше лошо, беше ми трудно срещу него, но съм доволен. Имах нужда от малко по-голяма решителност в някои моменти, не отричам. Вярно е, че условията за игра бяха малко тежки….

Тъжен съм, защото това бе една пропусната възможност да играя на полуфинал в още един турнир от "Големия шлем", но загубих от страхотен противник, който заслужаваше победата, така че поздравления за него", каза още Надал след поражението.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти