Хуан Мартин дел Потро се подложи на поредна операция

Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро се подложи успешно на поредна операция на коляното. 31-годишният аржентинец за последно игра в “Куинс” през юни 2019-а, след което трябваше да се възстановява от фрактура на дясната капачка на коляното си.

Миналото лято той премина през оперативна намеса, която обаче не е облекчила болката и самият Дел Потро е изпитвал проблеми да се движи нормално. Надеждата на днешната интервенция бе да елиминира болката и евентуално да позволи на любимеца на аржентинските фенове да поднови тренировки.

Първата фрактура на дясната капачка се получи през октомври 2018-а, след което той осъществи завръщане на корта, но при подхлъзване на тревата в “Куинс” срещу Денис Шаповалов проблемът се завърна. Сега надеждите на всички са свързани с поредно успешно възстановяване от контузия, макар без насрочено завръщане.

Дел Потро е шампион в САЩ от 2009-а и финалист от 2018-а, като е бил и полуфиналист в “Уимбълдън” и “Ролан Гарос”. На финала на Олимпийските игри в Рио 2016-а пък той отстъпи на Анди Мъри, но следващата година помогна на Аржентина да спечели “Купа Дейвис”.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти