ПСЖ си осигури първи финал за сезона (видео)

Отборът на Пари Сен Жермен се класира за финала на Купата на лигата, след като постигна безпроблемна победа с 3:0 като гост на Реймс в полуфинална среща от турнира.Маркиньос откри резултата още в 9-ата минута, когато засече с глава центриране от корнер на Неймар. В 31-ата бразилецът отново центрира, но този път от фаул, капитанът Тиаго Силва с глава леко отклони топката, след което Конан от голлинията я прати в собствената си мрежа.

В 73-ата минута домакините останаха с човек по-малко, тъй като Маршъл Мунетци получи директен червен картон за груб фаул спрямо Марко Верати. Крайното 3:0 оформи 17-годишният бранител Нианзу Куаси чрез добавка след избит далечен изстрел на Леандро Паредес. Интересното е, че този гол е под номер 4000 в клубната история на френския шампион по отношение на официални двубои.

Така ПСЖ ще срещне на финала на 4 април отбора на Лион, победил Лил след изпълнение на дузпи. В другите два елиминационни турнира, в които участват, парижани са на 1/8-финал - в Шампионската лига и за Купата на Франция.

Още от Футбол свят

Виж всички