Григор няма да разбере днес името на следващия си съперник

Всички вече започнали или предстоящи мачовете от днешната програма на Australian Open извън трите най-големи корта бяха отложени за утре. Причина за това решение на организаторите стана проливният дъжд в Мелбърн. В момента се играе единствено на централния корт “Род Лейвър Арина”, на “Маргарет Корт Арина” и на “Мелбърн Арина”, където тази сутрин Григор Димитров надигра в четири сета аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро.

@@@ Така поставеният под №18 в схемата хасковлия ще научи името на съперника си в следващата фаза утре, ако времето не продължи да обърква програмата на първия за годината турнир от “Големия шлем”. Във втория кръг 28-годишният българин ще мери сили с аржентинския ветеран Леонардо Майер или американеца Томи Пол. Димитров е спечелил единствения си сблъсък досега с Майер - 6:4, 7:6 (6), 6:2 на 1/8-финалите на “Уимбълдън” през 2014 година. Срещу Томи Пол най-добрият ни тенисист никога не се е изправял.

Една от изненадите на турнира в първите часове на Australian Open се случи именно в частта от схемата, където се намира Григор. Канадецът Денис Шаповалов (№13 в схемата) бе елиминиран в четири сета от унгареца Мартон Фучович, срещу когото първата ни ракета може да играе в третия кръг.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти