Ранен провал за първия потенциален сериозен съперник на Григор

Унгарецът Мартон Фучович поднесе първата голяма изненада на Australian Open, като елиминира поставения под номер 13 в основната схема Денис Шаповалов. Двамата направиха много зрелищен мач, но Фучович показа по-здрави нерви в четвъртия сет и го измъкна с тайбрек, за да триумфира с 6:3, 6:7(7), 6:1, 7:6(3).

Шаповалов беше в потока на Григор Димитров и потенциално можеше да се изправи срещу първата ни ракета в третия кръг. Канадецът обаче тотално разочарова с представянето си и не показа добрата си форма от ATP Cup, където “кленовите листа” стигнаха до четвъртфиналите и отпаднаха от бъдещия шампион Сърбия.

Добрият сервис на Фучович му осигури надмощие в първия сет, макар че унгарецът направи и цели 5 двойни грешки. Във втората част се стигна до тайбрек и в него Фучович имаше сетбол при 7:6, но Шаповалов спечели следващите три точки и всичко започна отначало.

Канадецът бе крайно изнервен от собствените си грешки, а и от стабилната игра на Фучович, който се пребори за ранен пробив. В крайна сметка Шаповалов предаде подаването си още два пъти и му остане надеждата да прати мача в пети сет. Това не се случи, макар че той имаше преднина от 3:1 в четвъртата част. Фучович върна пробива, а в тайбрека нямаше никакви проблеми и заслужено продължава напред.

В четвъртината на схемата, в която е Григор Димитров, имаше и друг изненадващ резултат. Участието си приключи Борна Чорич след загуба с 3:6, 4:6, 4:6 от Сам Куери. Американецът направи цели 36 уинъра и не остави шансове на 28-ия в световната ранглиста хърватин.

Място във втория кръг си осигуриха още Матео Беретини, Даниел Еванс, Рикардас Беранкис, Йошихито Нишиока, Гуидо Пея и Грегори Барер.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти