Хърватин изригна и подлуди "Сан Сиро" (видео)

Отборът на Милан измъкна изключително драматична победа с 3:2 над Удинезе в мач от 20-ия кръг на Серия "А". Над 60 000 дойдоха на "Сан Сиро", за да видят първия мач на Златан Ибрахимович като титуляр пред неговите тифози, очаквайки и негов гол, но героят беше друг - Анте Ребич. Хърватинът, който е сред големите разочарования от лятната селекция, влезе на почивката и с първото си докосване изравни резултата за 1:1, а в 93-ата минута донесе и трите точки на гранда от Милано. През първата част Йенс Ларсен бе дал аванс в 6-ата минута на гостите, а Тео Ернандес от воле донесе пълен обрат на "росонерите" в 72-ата минута, но в 85-ата минута Лазаня с глава направи 2:2.

Секунди преди края хърватския нападател обаче подлуди публиката на "Меаца". Така Милан записа първи успех в калчото на своя стадион от 31 октомври, когато надви с 1:0 СПАЛ, след което последваха поражение от Лацио (1:2) и равенства с Наполи (1:1), Сасуоло (0:0), Сампдория (0:0).

Златан Ибрахимович вече отбеляза първото си попадение при успеха с 2:0 над Каляри преди седмица, но търсеше първи гол под "Курва Суд". Отново партньор в атака му бе Рафаел Леао, който също се разписа в Сардиния.

Вратарят Джанлуиджи Донарума се завърна на вратата, след като пропусна победата с 3:0 над СПАЛ за Купата на Италия през седмицата. Конти, Симон Каяр, който дебютира в първенството с "росонерите", Алесио Романьоли и Тео Ернандес бяха в защита. Бонавентура, Кесие, Исмаел Бенасер и Самуел Кастийехо бяха четиримата зад двамата нападатели в схемата 4-4-2.

Гостите търсеха четвърти пореден успех в калчото, както и втори поред през този сезон срещу Милан. Досега само веднъж в историята "фриуланите" са спечелили и двата си мача през сезона срещу "росонерите" в Серия "А" - сезон 2016/2017 година. Първият кръг Удинезе победи с 1:0 на "Дачия Арена".

Йенс Ларсен беше точен в 6-ата минута, след като се възползва от сериозна грешка на Донарума. Вратарят излезе неразчетено извън наказателното поле, като позволи на датчанина да се разпише от малък ъгъл. Голът е негов първи за този сезон.

Попадението стресна домакините, които в 16-ата минута се разминаха и с втори гол, тъй като Лазаня не уцели вратата от отлична позиция. Милан опита да върне гола, но така и не успя да стигне до чиста голова позиция.

На почивката Ребич влезе на мястото на Бонавентура и изравни в 48-ата минута. Това бе негов първи гол за клуба и първи в Серия "А" от 1540 дни, когато се разписа с Фиорентина през 2015 година. Последваха четири страхотни спасявания на Донарума след почивката. Домакините искаха дузпа за игра с ръка на Бекао срещу Ибра, но такава нямаше и след намесата на ВАР. Левият защитник Тео Ернандес от воле донесе пълен обрат в 72-ата минута. Бранителят вкара своя пет гол в калчото през тази кампания, като стана първият защитник от времето на Кристиян Панучи през 1995/96 година, който прави това в клуба. В началото на века и Сержиньо в ерата на Карло Анчелоти направи подобно нещо, но той играеше и ляво крило в дадени мачове.

Капитанът на Удинезе Лазаня обаче изравни с глава в 85-ата минута.Интересното е, че това беше пети пореден гол на "Сан Сиро" за нападателя срещу Милан или Интер. Дали това бе всичко в този мач? В оставащите минути и двата тима търсеха победата. @@@ Късметът този път беше на страната на домакините, който стигна до успеха след нов гол на Редич, той преодоля бранител и диагонален изстрел прати топката в мрежата за крайното 3:2.

Така Милан има вече 28 точки и заема осма позиция. Удинезе остана на 13-то място с 24 точки. "Росонерите" гостуват на Бреша, а "фриуланите" имат визита на Парма в следващия кръг.

МИЛАН - УДИНЕЗЕ 3:2 0:1 Ларсен (6) 1:1 Ребич (48) 2:1 Eрнандес (72) 2:2 Лазаня (85) 3:2 Ребич( 90+3) МИЛАН: Джанлуиджи Донарума, Андре Конти, Каяр, Романьоли, Тео Ернандес, Франк Кесие, Бенасер, Джакомо Бонавентура, Кастийехо, Златан Ибрахимович, Рафаел Леао УДИНЕЗЕ: Хуан Мусо, Брам Нуйтинк, Ларсен, Трост-Еконг, Бекао, Родриго Де Паул, Мадрагола, Фофана, Сема, Окака, Лазаня СЪСТАВИТЕ КЛАСИРАНЕ ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА МИЛАН ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА УДИНЕЗЕ ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти