Желанията се сбъдват: Айнтрахт влетя в 2020 с победа

Хютер си пожела ново начало за Франкфурт

Футболистите на Айнтрахт (Франкфурт) изпълниха желанието на треньора си Адолф Хютер да започнат начисто новата година. Това се случи след 2:1 при гостуването на Хофенхайм, а тези три точки сложиха край на ужасяващата серия на отбора от двубои без победа, която се простираше в цели седем кръга. Айнтрахт започна по-настоятелно и по традиция разчиташе на активност по фланговете. Именно след подобно развита атака дойде и първото попадение, което бе на сметката на Франкфурт. Мият Гачинович проби по дясното крило, след което центрира към Бас Дост, който от около метър разстояние вкара с ляв крак - 1:0 в 18-ата минута. Десетина минути по-късно “орлите” пропуснаха добър шанс да удвоят, след като Костич стреля в напречната греда от 13-14 метра. В оставащото време до почивката футболистите на Хофенхайм бяха по-напористи и Бенджамин Хюбнер имаше отлична възможност, но опасен негов удар с глав бе спасен по чудесен начин от Кевин Трап в 37-ата минута. Равенството бе възстановено след по-малко от пет минути игра през втората половина на “PreZero Arena”. Константинос Стафилидис отбеляза първото си попадение с екипа на Хофе в 48-ата минута, когато топката бе избита след корнер за домакините, а той я прати по неспасяем начин в мрежата след бомбен шут с левия крак от повече от 20 метра - 1:1.

Тимъти Чандлър върна Айнтрахт напред четвърт част по-късно - в 62-ата минута той засече с глава параболично центриране на Костич, за да изведе своите напред с 2:1. В заключителните секунди Костич отново нямаше късмет и за втори път прати топката в напречната греда, а малко след това съдията свири край и узакони първата победа на Франкфурт от ноември месец насам.

СТАТИСТИКА КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

src="https://oms.streamatus.com/player/PopUpIframe/lJmWLixijq?iframe=popup&u=" scrolling="no" frameborder="0" width="630px" height="390px" allowfullscreen>

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти