От Аталанта защитиха Гасперини след размяната му на обиди с феновете на Фиорентина

Президентът на Аталанта Антонио Перкаси защити наставника на тима Джан Пиеро Гасперини след вчерашните събития около мача между Фиорентина и Аталанта, завършил с победа с 2:1 на “виолетовите” на техния стадион.
Десет от Фиорентина приземиха летящия Аталанта (видео)

По време на срещата феновете на домакините обиждаха противниковия треньор, който не им остана длъжен и им отвърна след нейния край. “През целия двубой те скандираха по мой адрес. Нарекоха ме к*** син. Как смеят да ме наричат к*** син? Майка ми преживя войната, за да може те да имат свобода на словото, а го използват за това? Така че, не - те са к*** синове”, заяви Гасперини след мача.

Тези негови думи породиха коментари из местните медии, но Перкаси се застъпи за опитния специалист. “Той реагира по правилния начин. Аталанта е зад него. “Артемио Франки” удари дъното. Гасперини беше обект на отвратителни, нецивилизовани и недопустими скандирания на “Артемио Франки”. Неприлично нещо, което продължи през целия двубой и беше ясно чуто по телевизията на няколко пъти. Всичко това е напълно срамно. Реферът трябваше да прекъсне мача, както става при расистки обиди от трибуните. Ако това се беше случило в Бергамо, представям си какво щяха да кажат хората за града и неговите граждани”, категоричен беше шефът на Аталанта пред “Тутоспорт”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти