Академията на Благо Георгиев официално отвори врати

Футболната академия на Благой Георгиев официално отвори врати. Бившият национал даде старт на новия си проект "BG7 Football Academy". В академията ще могат да тренират деца от 6 до 15-годишна възраст, а записванията за нея продължават до 20 юли.“След като спрях вече с футбола и се установих в България, имах повече свободно време за тази моя инициатива. С мои приятели - спортисти, футболисти, доста време обикаляхме и шпионирахме другите школи. Гледахме къде са слабите и силните страни”, разказа Георгиев.

По идея на Георгиев и партньора му в проекта Николай Арсов всеки месец в школата трябва да изнася лекция известен български футболист.

“Ще работим в тясно сътрудничество с няколко руски и германски отбора. Най-добрите ни футболисти ще отиват за по две-три седмици на стаж там”, разкри още Благо.

"Това е един амбициозен проект, който ще има за цел да извлече най-доброто от малките таланти на страната ни и да ги подготвим за голяма футболна кариера. В академията от голямо значение ще бъде тристранната комуникация - деца, треньори и учители. Базата, която сме осигурили в новия комплекс е последен писък на модата, а академията ще предоставя възможност и за международно развитие., чрез колаборации с немски и руски грандове", сподели преди дни бившият футболист.

"BG7 Football Academy" е единствената база в България, която разполага с игрища с изкуствена настилка, покрита с коркови гранули, която е по най-високите екологични стандарти.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти