Няколко източника признаха за сблъсъка между Ливърпул и РБ Лайпциг

Косовският нападател на Вердер Бремен Милот Рашица по всяка вероятност ще напусне клуба още това лято, а най-сериозен интерес към него има от страна на европейския клубен шампион Ливърпул и германския РБ Лайпциг.

"Много отбори имат интерес към него. Аз знам за Ливърпул от Висшата лига и за Лайпциг от Бундеслигата", каза президентът на Косовската футболна федерация Агим Амеди пред "Сири ТВ".

От Лайпциг дори потвърдиха, че са отправили оферта към Вердер за 23-годишния голмайстор, но отрекоха да са постигнали сделка за трансфера му. "Милот е много интересен играч. Но той не е единственият в нашите планове", каза спортният директор на РБ Маркус Кроше пред "Билд".

"Разбира се, че мислим за състава през следващия сезон, но тази тема засега не е на първи план. Нашият фокус е върху завършването на първенството. Чак след това ще можем да се концентрираме върху трансферния пазар", добави Кроше.

През настоящия сезон Рашица има 7 гола и 4 асистенции в 20 мача в Бундеслигата, но въпреки усилията му "бременските музиканти" заемат предпосленото 17-о място в класирането и са в зоната на изпадащите.

"Искам да вкарам максимално много голове, но знам, че основната ми задача е да помогна на клуба да печели мачовете си. Надявам се, че ще вкарам още няколко попадения до края на сезона и ще помогна на Вердер да се спаси. Винаги се старая да се усъвършенствам", коментира Рашица пред ДПА и добави, че не мисли за трансфер, а единствено за представянето си с екипа на Вердер. В договора си Рашица има записана откупна клауза от 38 милиона евро, но ако Вердер изпадне, тя автоматично ще се свали до 15 милиона евро.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти