И феновете се отрекоха от Сун Ян

Светът около плувеца Сун Ян се срива, след като олимпийският шампион е изправен пред съпротива от най-лоялните си привърженици, докато се подготвя за отчаяния си финален апел.

Миналия месец 28-годишният китаец подаде жалба срещу осемгодишната си забрана за допинг до най-високия съд в Швейцария, след като Арбитражният спортен съд (КАС) по-рано тази година му наложи едно от най-тежките наказания, които някога са били присъждани в спорта. Освен ако не успее с обжалването, Сун Ян няма да участва на Игрите в Токио през 2021 г. и кариерата му ще бъде ефективно приключена. Това идва след доклад на South China Morning Post, че официалната група за поддръжници на Сун Ян е решила да закрие фен страницата с 360 000 последователи в китайския сайт за социални медии Weibo.

Докладът очертава, че някои от 33,7 милиона последователи на Сун Янг, които продължават да следват плувеца, просто искат той да излезе чист и да се извини на феновете, които са го подкрепили. “Вие сте лъгали китайците толкова години“, пише един потребител на Weibo в  страницата на Сун Ян. Той не е публикувал нищо в профила си след решението на CAS. Сун Ян получи 8-годишно наказание през февруари, след като Световната антидопингова агенция оспори противоречиво решение от страна на управителния орган на FINA, за да го изчисти от допинг престъпление.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти