Звездата на Химки поема отново към НБА?

Генералният мениджър на Химки (Москва) Павел Астахов загатна, че звездата на тима Алексей Швед ще обмисли завръщане в НБА. В интервю за "Росийская газета" мениджърът отбеляза, че Швед би приел оферта от НБА, ако получи задоволителна роля в отбора.

"Мисля, че ако той има някакво сериозно предложение от НБА, за което не става въпрос за пари, а за ролята му в отбора, тогава ще е трудно да го задържим. Мисля, че въпреки че Швед вече игра там, той ще приеме предизвикателството, но с определени гаранции от клуба и треньорския щаб. Ако не получи такава оферта, не виждам причина да се прехвърли от отбор, в който е абсолютен лидер, в друг. Във всеки случай това ще бъде негово решение", каза Астахов.

Швед игра в НБА в периода 2012-2015 г. с отборите на Минесота, Филаделфия, Хюстън и Ню Йорк. Той се появи в 182 двубоя, в които записваше средно по 7.4 точки, 2.0 борби и 2.5 асистенции.

"Швед вече осъзна, че това е неговият клуб. Тук трябва да му най-удобно. Той е нашият лидер, дори когато привличаме нови иглачи, понякога се консултираме с Алексей. Тоест, той не е просто високоплатен играч, а много важна част от екипа ни. Разбира се, ние искаме той да остане с Химки и да продължи да носи радост на нас и нашите фенове с играта си. Вече проведохме предварителни преговори с представителите му. Сега, поради общата ситуация в Евролигата, всички сме на пауза. Ако приключим сезона, веднага ще пристъпим към по-нататъшни преговори", добави Астахов.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти