Юве маха четирима, за да намали разходите

Ювентус смята да се раздели с четирима основни футболисти, за да намали разходите си. Торинци са решили да свият бюджета си за заплати след пандемията от коронавирус, която доста намали приходите на клуба.Спортният директор Фабио Паратичи е взел решение, че ще търси нови отбори на Миралем Пянич, Сами Кедира, Гонсало Игуаин и Дъглас Коста. На тяхно място ще се търсят нови футболисти, които обаче ще получават заплати под 6 милиона евро. Много от настоящите играчи на "Старата госпожа" получават доста по-високи възнаграждения и затова е нужно някои от тях да си тръгнат.

Пянич е един от важните играчи на Юве, но този сезон представянето му не е на познатото ниво. Босненецът трудно се вписва в схемата на Маурицио Сари и наставникът е склонен да се раздели с него, въпреки че той има договор до 2023 година. Добрата новина е, че Юве може да прибере доста солидна сума за този футболист.

Игуаин вече даде индикации, че иска трансфер и от клуба изглежда няма да му правят спънки. Кедира и Коста пък бяха преследвани от контузии през сезона и местата им в стартовата единайсеторка сериозно изстинаха, така че раздялата с тях няма да се усети толкова силно.

Още от Футбол свят

Виж всички