Дадич се завърна към нормалното си ежедневие на стадиона

Пандемията от коронавирус се отрази сериозно на професионалните атлети, но някои от тях намериха положителните неща в цялата история. Седмобойката Ивона Дадич е от атлетите, които вече се завърнаха към нормалното си ежедневие с тренировки на стадиона.

Сребърната световна медалистка в петобоя в зала през 2018 г. завърши на второ място в седмобоя в Ратинген миналата година, но надеждите й за медал на Световното първенство в Доха изчезнаха, след като почувства остра болка в областта на коляното по време бягането на 100 м препятствия.

За съжаление тя беше принудена да се откаже от състезанието и след като проблемът беше диагностициран (проблем със седалищния нерв), й отне време да се възстанови както психически, така и физически. Дадич започна да тренира малко по-късно от обикновено, но всичко беше напът за откриване на положителен сезон в Гьоцис, но COVID-19 определено обърка плановете. Следвайки строг план в продължение на пет седмици на затваряне, тя строго тренира от три до пет часа на ден, а също така получава основно масажно лечение от приятеля си. “Да направим най-доброто от всеки ден“ изплаща дивиденти, когато Дадич се завърна към нормални  тренировки  в началото на май. “Бях наистина щастлива да видя треньора си Филип Ънфрайд след пет седмици отново и да се върна към техническата подготовка“, обяснява Дадич. “Също беше много интересно да видя резултатите от домашните си тренировки - и ме зарадва, като видях, че изпълних програмата и добре използвах времето.“  

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти